Parkolójegyet is vehetünk mobillal

Az Eme Zrt, a Pannon, a T-Mobile és a Vodafone ma bejelentette, hogy 21 városban elérhetővé teszi a MobilParkolás szolgáltatást, amellyel a három mobilszolgáltató ügyfelei mobiljuk segítségével azonnal kiegyenlíthetik parkolásuk ellenértékét. A számlás és kártyás előfizetők számára egyaránt elérhető szolgáltatás Budapesten és 20 vidéki városban (Ajka, Badacsonytomaj, Balatonfüred, Debrecen, Eger, Gyöngyös, Kaposvár, Keszthely, Kiskunhalas, Miskolc, Mosonmagyaróvár, Nagykanizsa, Ózd, Szekszárd, Székesfehérvár, Szentendre, Szombathely, Tapolca, Veszprém, Zalaegerszeg) vehető igénybe.

A MobilParkolást igénybe vevő ügyfelek hitelkeretük vagy univerzális egyenlegük terhére kétféle módon vásárolhatják meg mobil parkolójegyüket: ha nem biztosak abban, hogy mennyi ideig lesznek távol autójuktól, tetszés szerint bármikor elindíthatják és le is állíthatják a parkolást, míg az előre meghatározott idejű parkolás (természetesen a maximális parkolási időre vonatkozó önkormányzati rendelet betartásával) akkor javasolt, amikor az ügyfél biztosan tudja, mikor is fog visszatérni autójához.

A szolgáltatás előzetes regisztrációt nem igényel, és egyszerűen használható: az autó rendszámát (ha szükséges, a gépjármű-kategóriánként meghatározott kiegészítéssel), illetve előre meghatározott idejű parkolásnál e mellett a parkolás időtartamát kell a parkolóautomatán található telefonszámra elküldeni, majd megvárni a visszaigazoló SMS-t. Az első SMS-es parkolójegy-vásárlást követően a Pannon és a T-Mobile ügyfelei a parkolóautomatán található telefonszám felhívásával és a megfelelő menüpont kiválasztásával is elindíthatják, illetve leállíthatják parkolásukat.

A mobil parkolójegy megvásárlásával az autó rendszáma egy központi adatbázisba kerül, így a parkolóőrök elektronikus úton ellenőrizhetik a mobil parkolójegy meglétét. A szolgáltatók minden mobilos jegyvásárlás után 75 forint tranzakciós díjat számolnak fel, tehát ez a megoldás az SMS tarifacsomagban meghatározott díján felül ennyivel kerül többe a hagyományosnál.

Azóta történt

Előzmények