Megjelent az új Foursquare

Egy jelentős ráncfelvarráson esett át a világ legismertebb helymegosztáson alapuló, közösségi alkalmazása, a Foursquare. Az immáron 5-ös verziószámmal ellátott megoldás a külcsín mellett némi belső átalakítást is maga mögött tudhat. Ez utóbbinál talán a legfontosabb újdonság az, hogy a cég felkészítette a rendszert arra, hogy immáron pénzt is keressen gyermekével. Ami a felhasználóknak lehet igazán szembetűnő különbség, az a megújult külső, valamint a hardveres gombok használatának mellőzése – az új verzióban már minden beállítást a képernyőről érhetünk el.

A frissen beépítettt készségek mellett a régebbiekre is gondoltak a fejlesztők: a tavaly márciusban debütált helyajánló, az Explore funkció is megújul, így jelentősen könnyebb lesz az éppen aktuális igényeinknek megfelelő létesítmény vagy placc felfedezése, egy példával élve: ha épp végeztünk az egyik programunkkal (például egy mozival), de még késztetést érzünk arra, hogy menjünk valahová, a szolgáltatás megmutatja nekünk a legközelebbi, számunkra érdekesnek ítélt helyeket – az érdeklődési körünknek megfelelő listát az általunk és ismerőseink által legsűrűbben látogatott helyszínekből állítja össze nekünk a program.


[+]

A leggyakrabban látott és használt menün (Friends) is megfigyelhető némi változás: a kinézet erősen emlékeztet egy Facebook-Instagram hibridre: megjelent a fotós alkalmazásból ismert szívecske gomb, ami a közösségi oldal által elhíresült like gombnak felel meg. Az új funkciónak köszönhetően szinte bármilyen akciót – check-ineket, új kapcsolatokat, tippeket stb. – „szerethetünk". A Foursquare 5 mind iOS-re, mind Androidra elérhető, ingyen.