Felkerült az internetre a Mission Praise


Az 1980-as években Nagy-Britanniában összeállított népszerű keresztény énekeskönyv, a Mission Praise, melyből eddig több mint kétmillió példányt adtak el szerte a világon, januártól elérhető az interneten is. A több mint 1800 himnuszt tartalmazó adatbázisban a felhasználók tudnak keresni, böngészni, letölthetőek az énekek szövegei, kottái, a zenék MIDI fájlokként, készíthetnek lejátszási listákat (playlist), amelyeket meg is oszthatnak másokkal.

A keresztény egyházak – főként a protestáns egyházak és gyülekezetek – ma már széles körben alkalmazzák istentiszteleteiken a digitális technikát, szinte mindennapos a hatalmas kivetítők használata, tehát egy ilyen internetes hozzáférés sokat segíthet az esemény lebonyolításában.

A Mission Praise-t (és a hozzá kapcsolódó Junior, illetve Carol Praise-t) digitális formában először megjelentető kiadónak további netes tervei is vannak: szeretnének bibliamagyarázatokat, a vasárnapi iskoláknak ajánlott tananyagokat, térképeket és táblázatokat a Biblia tanulmányozásához és egyéb liturgikus anyagokat is letölthetővé tenni, hogy megkönnyítsék a közösségek életét.

Azóta történt

  • Neten a 20. század

    Műfajában egyedülálló, a 20. század történelmét feldolgozó portált indított egy lelkes kecskeméti csapat, ám az kérdés, hogy a kezdeti koncepció nyújt-e elegendő muníciót a jövőbeni sikerhez.