Megérkeztek a szeptemberi windowsos hibajavítások

A Microsoft a szokásos havi frissítése szeptemberben összesen nyolc sebezhetőséget orvosol, melyek mindegyikét kritikusnak minősítették. A négy csomagból három médiakomponensek hibáit javítja, egy pedig az Office biztonsági résének betömésére szolgál.

Az első csomagban a Windows magjában található legveszélyesebb probléma, a Graphics Device Interface-t (GDI+) érintő hiba öt javítása található, s ez a Windows XP, Vista, illetve Server minden jelenleg támogatott verzióját érinti. A második a Windows Media Encoder hibáját javítja, ez a probléma az XP és a Vista esetében kritikusnak számít, a Server 2003 és 2008 esetében mérsékeltnek. A harmadik csomag a Windows Media Player 11-ben lévő sebezhetőséget szünteti meg. Az Office most javított hibája a OneNote 2007 felhasználói számára minősül kritikusnak, a többi Office-felhasználó esetében a fontos jelzést kapta. Az összes fent említett biztonsági rés azt tette lehetővé, hogy egy internetes bűnöző kártékony, adathalász programokat tudjon feltelepíteni a felhasználók számítógépeire.

Ahogy egy hónapja beszámoltunk róla, az augusztusi hibajavítás szokatlanul nagy méretűre sikeredett, ám úgy tűnik, mostanra visszaállt a szokásos menetrend. A frissítés letölthető a Windows Update segítségével, de közvetlenül a Microsoft honlapjáról is, ahol megtalálható a javítások részletes listája és leírása.

Azóta történt

Előzmények