A végleges Windows 7 nem sebezhető, de a tesztváltozatok és a Vista igen

Épp a szokásos frissítési napon, tegnap futott végig villámgyorsan az interneten egy biztonsági jelentés, melyben az szerepelt, hogy a Windows Vistában és a Windows 7-ben egy olyan hiba található, mely lehetővé teszi, hogy a támadó átvegye az irányítást a megtámadott gép fölött.

Az első hírek után a Microsoft is kiadott egy biztonsági jelentést, melyben cáfolják azt, hogy a Windows 7-et érintené a sérülékenység. (Igaz, azt elismerik, hogy a Windows 7 kiadásra jelölt verziójában (RC) viszont megtalálható a bug.) A tájékoztató szerint az érintett rendszerek: a Windows Vista (önmagában, SP1-gyel, SP2-vel), a Windows Vista 64 bites kiadásai, a Windows Server 2008 (minden kiadás, az R2 kivételével).

A cég vizsgálja a hibát, mely Microsoft Server Message Block (SMB) hálózati protokollban található, s ígérik, amint lehet, megjelentetik a javító frissítést. Addig is az érintett rendszereket használóknak ajánlanak olyan beállításokat, melyek megelőzhetik azt, hogy támadás áldozatául essenek, melynek következménye a cég tájékoztatója szerint a legtöbbször valószínűleg csak annyi lesz, hogy újraindul a számítógép.

Azóta történt

Előzmények