Kiszivárgott egy bemutató a Windows 8-ról

Tegnap számtalan oldalon megjelent egy bemutató, mely valószínűleg Olaszországból indult útjára. Hitelességét még senki nem erősítette meg, ám ha valóban egy Microsoft-anyagról van szó, akkor a Windows 8 operációs rendszer koncepciójáról tudhatunk meg részleteket belőle. (A 20 megabájtos bemutató letölthető tőlünk is. Köszönet érte pzstm-nek.)

(Frissítés: időközben a nem igazán gondos konvertálásnak köszönhetően valószínűleg kiderült, hogy kitől is került ki az anyag.)

A prezentáció egyik képén az Apple stratégiáját vázolják fel, mint megszívlelendő példát, s a hardveres követelményeket bemutató slide-on is egy olyan „számítógép-prototípus” látható, mely egy Macre emlékeztet.

Windows 8

Fontos újításnak számít, hogy a tervezet szerint a Windows 8-ba épített arcfelismerő rendszer lehetővé teszi, hogy a bejelentkezéshez elég lesz a kamerába nézni. Több dia foglalkozik azzal, hogy gyorsabb indítást, illetve kijelentkezést kívánnak elérni, összhangban azzal, hogy maga az egész operációs rendszer fejlesztése három.területre koncentrál: táblagépek, laptopok, valamint az úgynevezett „all-in-one” gépek.  Igen érdekesnek tűnik az, egy új típusú helyreállítási funkció is megjelenne: a felhasználó választhatna egy „tiszta”, illetve egy olyan újratelepítés között, mely megtartja a személyes beállításokat.

Windows 8

Az Internet Explorerről szóló diából kiderül, hogy az Internet Explorer bétája (mely funkcionalitásában már teljes lesz, vagyis mindazt tudja, amit majd a végleges változat is) augusztusra készül el.

Az Apple mintáját követi a Microsoft, amikor a Windows 8-hoz kapcsolódva bevezetik a a több oldalon keresztül bemutatott „Windows Store” online alkalmazásboltot, melynek webcíme már megvan, de még nem elerhető.

A legrészletesebb bemutató és legtöbb dia a Microsoft Kitchen weboldalán található.

Azóta történt

Előzmények