Microsoft operációs rendszerek .NET nélkül

Az eddig ".NET Enterprise Server" néven futó termékek, mint például a BizTalk Server, a CommerceServer és a Content Management Server ezentúl Windows Server System néven fog futni.

Az új címke továbbá minden olyan termékre is fog vonatkozni, amely nevében eddig sem volt ott a .NET szócska, így az SQL Serverre vagy a SharePoint Portal Serverre is érintett. A Microsoft egyébként már 2003 januárjában átnevezte az akkori Windows 2003 .NET Server-ét. Április 24-én minden új Microsoft szerver operációs rendszer Windows 2003 Server néven kerül majd forgalomba, állítja a Computerwoche nevű német internetes oldal. Barry Goffe termékmenedzser szerint a lépésre azért volt szükség, mert így letisztázódnak a nevek és a .NET szócska jelentése is erősödik majd. Sok felhasználó ugyanis nem értette, hogy miért is van az operációs rendszerek nevében a .NET szó.

A jövőben csak azok a Microsoft termékek viselik majd a .NET toldalékot, amelyek közvetlen kapcsolatban állnak a web-szervíz technológiával. Ide tartozik például a Visual Studio .NET fejlesztőszoftver, illetve az olyan webes szolgáltatások, mint a .NET Passport vagy a .NET Alerts.

Azóta történt

Előzmények