Újabb Kinect-csoda érkezik: az élő virtuális képmás

Hamarosan, az ígéretek szerint még e hónapban bemutatkozik a Microsoft roppant nagy sikerű Kinectjének egy újabb fejlesztése, mely a kontroller nélküli technológia egy újabb lehetőségét mutatja be, és ennek kapcsán adott ki a vállalat egy újabb promóciós közleményt.

A már korábban beígért, kiállításokon bemutatott Avatar Kinect nevű megoldás az Xbox LIVE egy új szolgáltatása lesz, mely a nagyon komolyan vett arcfelismerési fejlesztésekre épít: azt a lehetőséget nyújtja a felhasználóknak, hogy a virtuális világban megjelenő avatarjuk segítségével élőben kommunikáljanak más, hasonló megoldást használó felhasználókkal. Röviden: a Microsoft Research laborjaiban elindított fejlesztésnek köszönhetően a letapogatás segítségével megalkotott virtuális másunk egy virtuális térben közvetíti gesztusainkat, mozgásunkat, szavainkat, és ezek a virtuális másolatok interakcióba léphetnek mások hasonló utánzataival.

Umaimah Mendhro, a Microsoft induló vállalkozásokkal foglalkozó vezető termékmenedzsere igen lelkesen nyilatkozott erről a megoldásról, mely jelenleg hét virtuális személy számára biztosítja a konferencia-jellegű találkozást a szimulált térben. Emellett ő is, valamint Eric Lang, a csoport vezetője is azt hangsúlyozták, hogy hatalmas utat tettek meg, mivel a prototípustól egy olyan termékig jutottak el, mely már a nappalikban is tökéletesen működik.

A szolgáltatás várhatóan népszerű lesz, ha azt vesszük alapul, hogy maga a Kinect kiugró kereskedelmi siker lett: a novemberi piacra dobás óta 10 milliót adtak el belőle, ebből nyolcmilliót az első hatvan napban – és negatív kritikát eddig még gyakorlatilag nem kapott.

Azóta történt

Előzmények