Szövetséget kötött a Microsoft és a RIM

Kisebb meglepetést okozott tegnap Steve Ballmer, Microsoft vezetője, amikor nem várt vendégként felszólalt a Research In Motion (RIM) BlackBerry World 2011 konferenciáján, és bejelentette, hogy a két cég megállapodásának köszönhetően a RIM okostelefonjain a jövőben nem a Google szolgáltatása, hanem a Bing lesz az alapértelmezett kereső. A hír annyira váratlanul érte a jelenlévőket, illetve az eseményeket online követőket, hogy azonnal elindultak a találgatások, hogy vajon milyen célok állhatnak a háttérben.

A tudósítások szerint Ballmer szokásától eltérően nagyon visszafogott és lényegre törő volt, a megállapodást úgy kommentálta, mint egy kivételesen fontos eseményt a Microsoft történetében, mely nagy távlatokat nyithat meg. A bejelentéskor futó demón az is látszott, hogy a BlackBerry hangalapú keresője is a Binget fogja használni. Ballmer kissé homályosan célzott arra is, hogy további közös fejlesztések is várhatóak a BlackBerry platformjában.

A megállapodás pénzügyi részleteiről a cégvezetők nem nyilatkoztak, annyit mondtak csak el, hogy a karácsonyi szezonban jelennek meg azok a készülékek, amelyeken a Bing már alapértelmezett lesz.

Azóta történt

Előzmények