Letartóztatták a Microsoft korábbi szoftvermérnökét

Szerdán letartóztatták Alex Kibkalót, a Microsoft korábbi vezető tervezőmérnökét, mivel a Windowszal kapcsolatos visszaélésekkel vádolják – számolt be a történtekről többek között a Seattle Post-Intelligencer is.

A jelenleg a 5nine Software nevű cégnél a termékmenedzselés vezetőjeként dolgozó, orosz származású Kibkalo ellen március 17-én nyújtottak be keresetet, amelyben az szerepel, hogy az akkor Libanonban dolgozó mérnök 2012 közepén többek között a Windows 8-cal kapcsolatos kereskedelmi titkokat osztott meg egy meg nem nevezett francia techbloggerrel.

A nyomozást egy névtelen feljelentés nyomán megkezdő Microsoft belső vizsgálata szerint Kibkalo még megjelenésük előtt több szoftverelemet, például a Windows 8 RT, illetve ARM frissítéseit, valamint egy fejlesztői csomagot, a Microsoft Activation Server Software Development Kitet (SDK) feltöltötte egy redmondi számítógépre, majd onnan a saját SkyDrive fiókjába, és ehhez hozzáférést adott az említett bloggernek, aki több helyen is megosztotta a belsős információkat.

A panasz szerint a Microsoftnál hét évet töltő szakemberrel nem igazán voltak elégedettek a cégnél. Ugyancsak itt szerepel, hogy Kibkalo állítólag elismerte a szivárogtatást.

Azóta történt

Előzmények