Frissítés-tenger: Microsoft, Adobe, Oracle

A már letölthető javítások közül a Microsofté a szokásos havi frissítés, mellyel kapcsolatban a cég már korábban jelezte, hogy ismét nagy méretű csomagot adnak ki, összesen 25 sebezhetőséget orvosolnak, s mivel a hibák jó része a „kritikus” minősítést kapta, a vállalat erősen ajánlja a mihamarabbi letöltést és telepítést. A fontosabb hibák a multimédiás fájlok kezelését érintik, s ez különösen veszélyes, mivel a magánfelhasználók többségének nethasználata egyre inkább ebbe az irányba tolódik el (vagyis a kártékony programok megírói „rászálltak” az online videókra, mivel itt igen hatékonyan terjeszthetik a vírusokat). Egy másik, most javított komoly hiba a digitális aláírást használókat érinti. A frissítések letöltésére ajánlott az Update-szolgáltatások használata, de az április biztonsági jelentés oldaláról manuálisan is elérhetőek a javítások.

Az Oracle is rekordszámú, 47 biztonsági javítást adott ki idei második frissítési akciójában. Az upgrade-ek közül 16 az Oracle Solarist (a korábbi Sun-termék) érinti, s ezek közül 8 olyan sérülékenység, melyek a távoli illegális kódfuttatást teszik lehetővé. Emellett nyolc olyan hibát javítottak, amelyek az Oracle e-business csomagját érintik, illetve hét adatbázishibát, egy olyat, amely az Oracle Collaboration csomagban található, valamint az Oracle Fusion Middleware öt rését foltozó javítást adtak ki. Frissítések érkeztek az Oracle PeopleSoft és JD Edwards Enterprise One Suite-hoz és az Oracle Industry Applications Suite-hoz is.

Az Adobe már tavaly megígérte az április 13-ai frissítést a Readerhez és az Acrobathoz, s ennek az eseménynek a legfontosabb eleme az, hogy bevezették, aktiválták az automatikus frissítés funkciót a termékekben.

Azóta történt

Előzmények