Megjelent a SUSE Linux Enterprise 11 Service Pack 1

A Novell a héten kiadta vállalati rendszereinek frissítését, a SUSE Linux Enterprise 11 Service Pack 1-et (SP1). A szervizcsomag széles körű virtualizációs támogatást nyújt (többek között támogatja a Xen 4.0 és a KVM hypervisort, valamint az iparágban elsőként nyújt Linux-integrációt a Hyper-V hypervisorhoz), nagy rendelkezésre állású fürtözési technológiával rendelkezik, továbbfejlesztett hang- és Bluetooth-támogatást kínál, valamint tartalmazza a legújabb Firefox- és OpenOffice.org-verziókat, továbbá a Microsoft Exchange együttműködési szolgáltatásokkal kiegészített Evolution programot. A vállalati disztribúció a 2.6.32 kernelt használja.

A Novell egyben bejelentette új Partner Linux Driver Programját, amely biztosítja a SUSE Linux Enterprise ügyfelek számára a legfrissebb támogatott hardver-illesztőprogramokhoz és kernelmodulokhoz való hozzáférést a Novell partnerhálózatán keresztül. A programhoz már csatlakozott az AMD, a Dell, a Fujitsu, a HP, az IBM, az Intel, a Microsoft és az SGI.

A szervizcsomag és az azzal frissített vállalati disztribúciók tegnap óta elérhetők Magyarországon is. A hosszú távú, úgynevezett Long Term Service Pack támogatás keretében teljes körű technikai támogatás és a korábbi kiadásokhoz alkalmazható javítások igényelhetők – közölte a cég.

Azóta történt

Előzmények