Megjelent Microsoft OneCare 2.0 bétája

A Microsoft tegnap megjelentette az XP és Vista rendszereket használók számára készített komplex biztonsági szolgáltatásának béta-verzióját, a OneCare 2.0-át. A OneCare legutóbbi frissítése januárban jelent meg, a jelenlegi béta letölthető, az eddigi OneCare-felhasználók a frissítést majd a végleges változat megjelenésekor tehetik meg.

A csomag tűzfalat, vírus- és spyware-védelmet, rendszerkarbantartó, ill. -optimalizáló eszközöket és beépített biztonsági mentés is tartalmaz. A szolgáltatás évi 49,95 dollárba kerül, s akár három gépre is alkalmazható.
A Microsoft közzétette azt is, hogy számítanak a felhasználók visszajelzéseire a végső változat kialakítása közben.

A rendszer rá is szorul a fejlesztésre, mivel – amint az InfoWorld beszámolt róla – egy év eleji teszten az előző, az 1.5-ös változat a nagy biztonságtechnikai cégek hasonló termékeihez képest eredményességét tekintve igen csak a lista végén szerepelt, ugyanakkor – a Forrester elemzői szerint – a Microsoft belépése a védelmi piacra kifejezetten jót tett az iparágnak, és a cég stratégiája (illetve hatalmas tőkeereje) folytán a OneCare előtt ígéretes jövő előtt áll.

Azóta történt

Előzmények