Már megrendelhető az új Commodore Gaming PC


Tegnap délután négy óra óta az Egyesült Királyságban és Írországban online módon már meg lehet rendelni az új Commodore Gaming PC-ket.

Mint testvérlapunk, a Prohardver már részletesen beszámolt róla, a legendás számítógép márkanevét felhasználva a holland jogtulajdonos cég egy új PC-családot dob piacra (sic transit gloria mundi – a Commodore vesztét annak idején a PC-k viharos térhódítása okozta), melynek tagjai csúcs-hardverrel készülnek, mivel elsősorban játékra tervezték őket. E számítógépek nem csak az ismert márkanevet viselik, hanem olyan külsőt is terveztek a számukra, mely különlegessé teheti őket. Ahogy Bala Keilman, a Commodore Gaming vezetője a piacnyitást kommentálva megjegyezte, roppant büszkék az új dizájnra, melyet egy olyan termékcsaládhoz fejlesztettek ki – négy különböző alapkonfiguráció érhető el –, mely reményeik szerint az amatőr és a profi játékosok igényeit is messzemenően ki fogja szolgálni.


Egyelőre két alaptípus kapható, s online vásárlás esetén a Commodore gx ára áfástól 1759 font (körülbelül 636 ezer forint), az ennél professzionálisabb Commodore xx 2899 fontba (körülbelül egymillió forint) kerül – s mindezekhez szabadon választható a ház festése a C=kin szolgáltatás segítségével. A vállalat egyébként rugalmasan kezeli a konfigurációkat, ha szükséges, a vevő kívánságai alapján összeállított PC-t szállítanak.

Az online árusítás nemsokára, két-három héten belül elindul Németországban, Franciaországban és a Benelux-államokban, s a tervek szerint ezek után pedig Európa többi részén is.

Azóta történt