Májusban ismét kifut az Internethajó

Május 7-én immár tizedik alkalommal indul útjára a Dunán az Internethajó, melynek mottója az idén: „Átstartolás! – Nemzeti Digitális Közmű”. A szervező cég, az eWorld a tavalyihoz hasonló nagy érdeklődésre számít.

A jubileumi Internethajó idén is a döntéshozók közös vitafórumát teremti meg, ezúttal egy korszakhatárt nyitó nemzeti programmal, a Nemzeti Digitális Közművel kapcsolatban. Szakértők szerint a Nemzeti Digitális Közmű program – amennyiben tényleg elindul – felbecsülhetetlen előnyöket jelenthet Magyarország számára.

A Nemzeti Digitális Közmű a legkorszerűbb, optikai összeköttetésen alapuló informatikai infrastruktúra lenne Magyarországon, amely a legkisebb településekre is elvinné az internet előnyeit – az ezzel kapcsolatos részletek megbeszélésére kerül sor az Internethajón, ahol a szakmai vezetők értékelik közösen a helyzetet.

Az esemény előtt a szervezők – immár negyedik alkalommal – ismét kiadják a Kék Noteszt: az információs társadalom éves helyzetjelentése várhatóan áprilisban jelenik meg.

Azóta történt

  • Széles sávot minden magyar otthonba!

    A kormányzat széles körű szakmai támogatással indítja útjára a Nemzeti Digitális Közmű projektjét, ám az még mindig kérdés, hogy az NDK álom, áldás vagy átverés?

Előzmények