Leállt a magyarorszag.hu

Szünet az elektronikus ügyintézésben, állítólag fejlesztési munkák folynak.

Olvasói jelzés alapján elsőként az index.hu közölte, hogy péntek reggel óta nem működnek az elektronikus hivatali ügyintézést lehetővé tevő online rendszerek. Az oldal e hír írásának időpontjában is elérhetetlen

Vagyis nemcsak a magyarorszag.hu, hanem az összes alá tartozó oldal, így az Ügyfélkapu is üzemen kívül van. Augusztusban is volt hasonló üzemzavar, akkor áramszünet miatt álltak le az Ügyfélkapu és nem ment az Elektronikus Közúti Áruforgalom Ellenőrző Rendszer (EKÁER) sem

Nemrég kiadtak egy rövid közleményt, de ez nem sokat segít a felhasználóknak, információtartalma is csekély:

Magyarorszag.hu
[+]

Frissítés: a szolgáltatás ma, december 16-án délután kettő körül helyreállt. Ugyanakkor az üzemszünet okáról mindeddig nem érkezett tájékoztatás. A korábbi és hasonló ügyeket figyelembe véve megalapozottnak tűnik a feltételezés, hogy frissítési hiba történt, ugyanis az üzemeltető ma hajnalra egy egyórás üzemszünetet jelentett be karbantartás miatt.

Azóta történt

Előzmények

  • Egykapus ügyintézés az építésügyben

    Átalakult az e-epites.hu weboldal – jelentette be ma az Építészeti és Építésügyi Helyettes Államtitkárság.

  • NMHH: Ne add fel!

    Mostantól egy továbbfejlesztett internetes felületen intézhetik az elektronikus hírközlési szolgáltatók szolgáltatásaik bejelentését minden ügytípusban a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóságnál.

  • Az infokommunikációs szektor a magyar gazdaság motorja

    Az ágazatnak a bruttó hazai terméken belüli részaránya 11-12 százalékos, és a következő években további növekedésére lehet számítani – mondta Rogán Antal, az országgyűlés gazdasági bizottságának elnöke egy szakmai konferencián csütörtökön.