Súlyosbodik a helyzet: a LulzSec tényleg nekiugrott a kormányzatoknak

Úgy tűnik, hogy a mostanában a napi hackelési híreket biztosan szállító LulzSec támogatói komolyan vették az Anonymousszal együtt kiadott küldetésnyilatkozatukat, és valóban rászállnak a kormányzati oldalakra. Legalábbis ezt bizonyítja a friss hír, mely szerint tegnap sikeres támadást hajtottak végre egy arizonai rendőrségi weboldal ellen, és az onnan megszerzett belsős dokumentumokat letölthető formában közzétették az interneten.

A támadás ideológiai alapja a LulzSec közleménye szerint az, hogy az „aktivisták” nem értenek egyet az állam bevándorlás-ellenes törvényével (a tavalyi szigorítás következtében keményebben és gyakrabban vizsgálódnak a hatóságok, bár szövetségi szinten egyelőre még kérdéses a már alkalmazott törvény jogszerűsége), és ezért hozták nyilvánosságra azokat az iratokat, melyek a határrendészet munkájával kapcsolatosak. A körülbelül fél gigabájtnyi adat tartalmaz azonosítókat, jelszavakat és egyéb kontaktinformációkat – a Reuters újságírói néhányat leellenőriztek, és kiderült, hogy valós adatokról van szó. A dokumentumok egy része valóban bizalmasnak számíthat, akadnak közöttük belsős biztonsági utasítások, akciótervek, illetve sok közülük egy szokásos jelentés a napi határrendészeti eseményekről.

A LulzSec emellett Dél-Amerikában is aktív volt csütörtökön, bár itt a szokásos túlterheléses támadással érték el (a héten már másodszor), hogy az elnöki, illetve egyéb kormányzati weboldalak egy időre elérhetetlenné váltak.

Időközben feltámadt egy „ellenmozgalom” is, hackercsoportok megcéloztak olyan oldalakat, melyeket a feltételezéseik szerint a LulzSec mozgalom tagjai üzemeltetnek, és sikeres deface-támadásokat hajtottak végre ellenük.

Frissítés: a legújabb hírek szerint a brazil támadások folytatódnak, jelenleg az ottani statisztikai hivatal honlapját igyekeznek kiütni.

LulzSec

Azóta történt

Előzmények