Az LG is piacra dobja a hajlított kijelzőt okostelefonokhoz

A Samsung néhány hete közölte, hogy ebben a hónapban új típusú terméket vezetnek be, és megjelennek a piacon a Galaxy Note 3 egy változatánál a már rég emlegetett, de viszonylag sok késedelmet szenvedett új kijelző típussal, a hajlékony OLED-kijelzővel, melytől a felső kategóriás készülékeknél mindenképpen keresleti élénkülést várnak.

LG

Nem sokat kellett várni az első reakcióra, mivel a konkurens LG ma bejelentette, hogy elkezdték a hasonló típusú saját termék, a hathüvelykes kijelző tömeggyártását, és a tervek szerint novemberben ennek árusítása is megkezdődhet – más források csak a jövő elejéről beszélnek.

Habár végre elérhetőek lesznek a minden bizonnyal borsos árú készülékek, maga a technológia még korántsem mondható kiforrottnak, de a hajlítható vagy éppen feltekerhető kijelző mindenképp egyfajta forradalmi változás ígéretét hordozza magában. Egyébként a bizonytalanság a biztos: bár voltak már bemutatók és az év eleji nagy mobilos találkozón is láthattak az érdeklődők prototípusokat, még egyik cég termékéről sem tudni, hogy amikor a polcra kerül, pontosan hogyan is fog kinézni és milyen jellemzői lesznek, ahogy az árak is kérdésesek még.

Azóta történt

Előzmények