Elkészült és letölthető a Firefox 3.6

Firefox-logóAz ígéretéhez híven a Mozilla ma délután kiadta a Firefox 3.6 végleges változatát A Gecko platform 1.9.2-es verziójára épülő böngésző azokat az újdonságokat tartalmazza, amelyeket a hónapok óta érkező tesztkiadásokban már megismerhettünk.

Ezek közé tartozik a böngésző skinezését lehetővé tévő Personas kiegészítő integrálása, a Web Open Font Format (WOFF) betűtípus-formátum, valamint új CSS-, DOM- és HTML5-technológiák támogatása. Az új kiadás automatikusan figyelmezteti a felhasználót arra, ha a megnyitott weboldal megtekintéséhez szükséges bármely plugin (tehát nem csupán az Adobe Flash) nem naprakész, és a fejlesztők szerint a korábbi verzióknál jóval gyorsabban indul és jobb JavaScript-teljesítményre is képes. Az újdonságok teljes listája a kiadási megjegyzésekben olvasható.

A madagaszkári Namoroka nemzeti parkról elnevezett 3.6 egyébként bevallottan nem hoz drasztikus változtatásokat a felhasználók szemszögéből nézve, a Personas integrálásán túl a fejlesztők elsősorban a válaszidő és a teljesítmény javítására összpontosítanak. A végleges verzió Windows, Mac OS X és Linux platformokra letölthető a Mozilla weboldaláról, amelyen (a hír publikálásának idején) a magyar lokalizáció még nem véglegesként van feltüntetve.

Frissítés: nem sokkal hírünk megjelenése után a magyar lokalizáció is véglegessé vált.

Azóta történt

Előzmények