Letölthető az OxygenOffice Professional új kiadása

Megjelent az OxygenOffice Professional 3.1.1.25-ös verziója. Ez csomag az OpenOffice.org kibővített kiadása, amely a hozzácsomagolt kiegészítők tekintetében nyújt többet testvérénél. A mostani kiadás tartalmazza az OpenOffice.org 3.1-es verziójának valamennyi újdonságát és a 3.1.1-es verzió összes hibajavítását is.

Ebbe a verzióba többek között belekerültek Németh László újabb fejlesztései: a Lightproof nyelvhelyesség-ellenőrző modul, valamint a „numbertext” – számokat szöveges megfelelőjükké alakító – Calc függvények. Frissítésre kerültek a sablontárak is, így a Sun által közzétett kiterjesztésként telepíthető sablonkészletei is részei a csomagnak. Az igen kiterjedt, több mint háromezer elemet tartalmazó képtár is bővítésre került – közölték a fejlesztők.

Újdonság még, hogy a linuxos változatoknál jelentős – szerkesztés közben tapasztalható – sebességnövekedést sikerült elérni. Új alapbeállítás, hogy a z OxygenOffice Professional ezentúl mindig készít biztonsági másolatot a mentett dokumentumok előző állapotáról. Apró újítás az állapotsorban megjelenő „*” karaktert leváltó grafikus jelző, amely a dokumentum mentésére hívja fel a figyelmet, ha azon változtatás történik. Mindezek mellett ez a változat tartalmazza az összes olyan továbbfejlesztést és javítást, amely csak az ooo-build alapokra helyezett kiadásokra jellemző: javított exportálási és importálási képességek, nagy táblázatok támogatása (fejlesztés alatt), KDE4-támogatás, sebességnövelő javítások és működést korrigáló javítások.

Az irodai csomag windowsos kiadása – magyar nyelvű változatban is – letölthető a projekt oldaláról, a linuxos kiadás telepítéséhez pedig itt olvasható útmutató.

Azóta történt

Előzmények