Lehet készülni a 48 órás programozóbajnokságra

Idén az IBM 48 órás programozóbajnokságon ismét a legtehetségesebb diákokat keresik a szervezők. Kiemelt támogatók a Laptop.hu és az IT Café, együttműködő partnerek az Avnet, az IQSYS, a Polygon, az Etalon, az Intel, a Vodafone, a Mindshare, a RentIT, a Gelbert Nyomda, médiatámogatók: az Index, a HWSW, a HUP, a Prohardver, a ComputerWorld, a PC World és a GameStar. A versenyre 2010. november 5-7. között kerül sor a Pannon Egyetem Műszaki Informatikai Karán, Veszprémben, azonban a felkészülést már most megkezdhetik az érdeklődő hallgatók a megújult programozobajnoksag.com weboldalon. A regisztrációhoz vezető utat most is a hallgatóknak kell megtalálniuk.

Akik megbirkóztak a feladattal, regisztrálhatnak az oldalon, és szoftvereket, háttéranyagokat tölthetnek le, valamint chatelhetnek a fórumban, és hírlevélben értesülhetnek a versennyel kapcsolatos legfrissebb információkról. A weboldalon a tavalyi első helyezettekkel is lehet találkozni.

Újdonság, hogy idén nonprofit intézmények jelentkezhetnek a bajnokság weboldalán informatikai problémáikkal, és a tervek szerint a versenyen egy hazai intézmény problémáját orvosolják a hallgatók. A legjobb megoldást azután az intézmény meghatározott feltételek mellett felhasználhatja. A bajnokságon a 3 fős csapatok idén is az IBM WebSphere és Rational eszközöket használhatják.

Az első három helyezett csapat tagjai egy-egy Lenovo notebookkal lesznek gazdagabbak, a különdíjak Nokia E72-es telefonok és iPodok lesznek, valamint egy csapat tagjai a salzburgi Eisarena lelátójáról szurkolhatnak majd a Red Bull Salzburg jégkorongcsapatának. Nemcsak a tárgynyeremények miatt érdemes jól szerepelni – a legjobban teljesítőket a szervezők állásajánlatokkal vagy trainee-programban való részvételi lehetőségekkel kereshetik meg.

Nevezni szeptember 6-tól lehet majd, és az első 20 regisztráló csapat indulhat ősszel a megmérettetésen.

Azóta történt

Előzmények