Biztosítást kínál memóriakártyákhoz a Kürt

Január 1-jétől már megköthető az utazási irodákban és az interneten a Kürt Zrt. és az Európai Utazási Biztosító Zrt. együttműködésével megvalósított első magyarországi adatbiztosítás, a Flash Doktor. A biztosítás flashmemóriát használó adathordozón tárolt adatok elvesztése esetén mentesít pár száz forint biztosítási díj ellenében az esetlegesen szükségessé váló adatmentés több tízezer forintos költségétől.

Az adatmentésben utazó cég közleménye szerint rendkívül bosszantó, amikor a nyaralás vége felé hibaüzenetet kapunk a digitális fényképezőgépünktől vagy a videokameránktól, és a memóriakártyán megörökített több száz felvétel többé nem elérhető. Ez nem rendkívüli eset, hiszen a flash típusú memóriakártyák, amelyeken a digitális fényképezőgépek, kamerák a képeket, adatokat rögzítik, kialakításuk, technológiájuk következtében előbb-utóbb tönkremennek.

A probléma kezelésére bevezetett biztosítás internetes alkuszokon keresztül vagy utazási irodákban is megköthető, illetve akár önálló termékként is igényelhető különleges eseményekhez (például esküvő, gyermek születése). Ha megtörténik a baj, csak fel kell hívni a kárrendezőt, és a biztosító fedezi a Kürt szakemberi által végzett adatmentés költségeit.

A Kürt és az Európai Utazási Biztosító a magyar piacon elsőként fejlesztett ki adatvesztésekre specializált biztosítási csomagot, melyet a tervek szerint továbbiak követnek majd. A Flash Doktor az első termék, mely egy eddig kezeletlen kockázatra nyújt biztosítást. A szolgáltatás ötletgazdái a közeljövőben az otthonokban vagy munka során használt további adattárolók – például a számítógépekben, laptopokban és szórakoztatóelektronikai készülékekben található merevlemezek – meghibásodásaira is kialakítanak biztosításokat.

Azóta történt

Előzmények

  • Adatvesztési biztosítást kínál a Kürt

    Magánszemélyeknek és kisvállalkozásoknak szóló ajánlatokkal újított az adatmentésben utazó IT-biztonsági cég.

  • Megalakult a KÜRT Akadémia

    A magyar információbiztonság egyik vezető cége, a KÜRT Zrt. oktatási feladatokat vállalt fel.