Költségmegosztást tesztel az Airbnb

A felhasználók arra vágytak leginkább, hogy szétdobhassák a számlát, lehet hogy hamarosan megkapják.

Igyekszik folyamatosan fejlődni az Airbnb a felhasználói igényeknek megfelelően. Az utóbbi hónapokban gyorsabb fokozatra kapcsolt a startup, áprilisban például tesztelni kezdték a flexibilis fizetést. Az opció lehetőséget biztosít arra, hogy a bérleti díjat két részletben teljesítsék az utazók, tehát a foglaláskor csak az előleget, később ezt kiegészítve a teljes összegre.

Szintén áprilisban indult szűk körben egy másik teszt, ami azoknak lehet hasznos, akik nem egyedül veszik igénybe a szolgáltatást, viszont kellemetlennek éreznék utólag elszámolni egymással. A megosztott fizetési lehetőség biztosítja, hogy két vagy akár több felhasználó egyenlő arányban osztozzon a költségeken.

A maximum 16 felé szétdobható számla azokban az esetekben is jól jöhet, amikor a napi kártyalimit nem engedné meg a teljesítést. Állítólag ez volt az egyik leginkább vágyott funkció az Airbnb felhasználói körében. Mindkét funkcióval hónapok óta kísérletezik a cég, most azonban a nagyon szűk tesztbázist bővítették valamelyest. Amíg egy-egy ilyen újítást nem véglegesítenek, a startup hivatalosan nem is kommunikálja ezeket, így csak a felhasználói észrevételekből derülnek ki. A TNW kérdésére a szóvivő megerősítette, hogy dolgoznak a megoldáson.

Előzmények