Kipróbálható a NOD32 Macen és Linuxon is

A legtöbb felhasználó szerint az internetes kártevők nem veszélyeztetik a Mac OS és Linux operációs rendszereket, valójában azonban az eddig biztonságosnak hitt platformok is sebezhetőek, terjedésükkel pedig egyre nő a kifejezetten ezekre szabott kártevők száma is. Ezért készítette el az ESET a Magyarországon Windows-platformon piacvezető NOD32 Antivirus új, maces és linuxos számítógépek védelmére kifejlesztett verzióit, melyek a cég korábban kifejlesztett linuxos keresőmotorját használják. A windowsos termékekhez hasonlóan e kiadásoknak is alacsony az erőforrásigénye és része a mesterséges intelligencián alapuló fejlett heurisztika – írja a hazai forgalmazó közleménye.

A Mac OS X-re és Linuxra kifejlesztett verziók támogatják a 32 és 64 bites processzorokat, emellett többek között tartalmazzák a külső adathordozók ellenőrzésének lehetőségét. „Célunk, hogy a Mac- és Linux-felhasználók is biztonságban tudhassák számítógépüket. Ma már sajnos minden platform fenyegetett, így a védekezés mindenki számára fontos kérdés” – mondta Csiszér Béla, az ESET magyarországi képviseletét ellátó Sicontact Kft. ügyvezetője.

A most bemutatott, ingyenesen letölthető béta-változatok után a végleges verziók várhatóan 2010 áprilisában lesznek elérhetőek.

Azóta történt

Előzmények