Kibékült a spamkirállyal a Microsoft

A Microsoft peren kívül megegyezett Scott Richterrel, a csak spamkirálynak becézett notórius kéretlenlevél-küldővel, aki kártérítésként hétmillió dollárt fizet a szoftvervállalatnak. A redmondiak az összeg nagyobb részét a hatóságokkal együttműködésben elindított internetbiztonsági projektek pénzelésére fordítják, míg egymillió dollárral a New York állambeli közösségi házak számítógép-ellátottságának javítását támogatják.

Richter 2003-ban még a világ legtermékenyebb levélszemétküldői közé számított, cége, az OptInRealBig.com spamek millióinak kiszórásáért volt felelős. A férfi ellen pert indított New York állam államügyésze, majd később a Microsoft is, ami a krach szélére sodorta a vállalkozást. A peren kívüli megegyezés része, hogy a kártérítés fejében megszüntetik a Richter cége ellen indított csődeljárást. A megrögzött spammer pedig arra vállalt kötelezettséget, hogy betartja az amerikai szövetségi és állami kéretlenlevél-ellenes törvényeket.

A kiegyezés tető alá hozását segítette, hogy Richter időközben jó fiú lett, már csak előzetes jóváhagyás után küld ajánlatokat, így júliusban elvesztette évek óta bebetonozott helyét a Spamhaus Project ismert kéretlenlevél-küldőket nyilvántartó listáján is. Korábban a spamkirály Spam King márkanevű ruhákkal tervezett betörni a divatvilágba, de a löncshúst (angolul spam) készítő Hormel pere megakadályozta az ígéretes projekt végrehajtásában.

Azóta történt

Előzmények