Jól teljesített a magyar Fujitsu Siemens

A Fujitsu Siemens Computers Kft. a 2004. pénzügyi év első félévében ismét gyorsabb ütemben növekedett, mint a hazai számítástechnikai piac. A vállalat tovább javította pozícióit: az elmúlt egy évben megőrizte és megszilárdította a magyar számítógéppiac második legjelentősebb szereplőjének tavaly megszerzett rangját – közölte Poros Gábor, a Fujitsu Siemens Computers magyarországi leányvállalatának ügyvezető igazgatója.

A cég összesen több mint 40 százalékkal több számítástechnikai eszközt értékesített a hazai piacon, mint a megelőző év azonos időszakában, értékesítési árbevétele pedig 36 százalékkal volt több. Különösen jól fogytak a mobil számítógépek, ezekből az első félévben 110 százalékkal többet adtak el, mint egy évvel korábban. A mobil PC-k eladásának tekintetében kiugró volt az utolsó negyedév eredménye: a Fujitsu Siemens Computers soha nem adott még el egy negyedév alatt annyi ilyen eszközt, mint az idei év harmadik negyedévében. A tárolóeszközök forgalma az árbevétel alapján közel kétszeresére, az Intel szerverek forgalma 26 százalékkal, a számítógépes perifériák forgalma pedig 54 százalékkal növekedett.

Az eredmények elismeréseként az anyavállalat Budapesten szerver-kompetenciaközpontot nyitott, melynek egyik kiemelt feladata a bladeszerver-technológián alapuló FlexFrame architektúra támogatása. A jövő évtől kezdve pedig a hazai vállalat koordinálja a Fujitsu Siemens berendezések értékesítésének dél-kelet-európai marketingtámogatását is – közölte a társaság.

Azóta történt

Előzmények