Steve Jobs álma megvalósult: áprilisban nyit az Apple új központja

Utómunkák még folynak az év második feléig, de a beköltözés a tavasszal megkezdődik.

A vállalat tegnap (Steve Jobs február 24-i születésnapja előtt tisztelegve) hivatalosan is bejelentette, hogy új bázisuk, a 710 ezer négyzetméter összterületű Apple Park áprilisban készen lesz arra, hogy az alkalmazottak megkezdjék a beköltözést. A központ feltöltése nagyjából hat hónapig tart majd, mintegy 12 ezer munkavállaló költözik ide, és közben az épületek és a park befejező munkálatai a nyáron még folytatódnak.

A campus középpontjában a különleges, mintegy 260 ezer négyzetméter alapterületű „űrhajó”, a főépület áll, mely a legnagyobb olyan konstrukció, melyet hajlított üveg borít. Egy ezer főt befogadó színház is épült a park legmagasabb pontján, melyet Steve Jobs Theaternek neveztek el.

Steve Jobs Theater
[+]

Tim Cook a vállalat vezetője kijelentette, hogy az innováció otthonának szánt központra nézve különösen büszkék arra, hogy a világ legenergiatakarékosabb épületeit valósították meg, illetve hogy a teljes campus csak megújuló energiaforrásokat használ fel (a tetőn elhelyezett panelek a Nap energiájából 17 megawattnyi teljesítményre képesek, a természetes szellőzés alkalmazása miatt a tervek szerint az év kilenc hónapjában sem fűtésre, sem légkondicionálásra nem lesz szükség).

A parkban az említetteken és az önálló kutatási épületeken kívül lesz látogatóközpont (természetesen Apple Store-ral), nyilvános kávézó, egy 9300 négyzetméteres fitneszcenter is, a hatalmas parkban gyümölcsösök, rétek és egy tó is található.

A híradások szerint a vállalat vezetője, Tim Cook is hamarosan beköltözik az Apple Parkban lévő új irodájába.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények