Robotok a pályaudvaron

Egy japán vasúttársaság számtalan feladat ellátására szánja azokat a gépeket, melyek megtervezésére egy új vállalkozást hoztak létre.

A japán vasutak üzemeltetői abban reménykednek, hogy ha a pályaudvarokon robotok vesznek át egyes szolgáltatásokat, szolgáltatások részeit, az jelentős minőségnövekedéshez vezethet, és az utasok kevesebb bosszantó esemény áldozatai lesznek.

JRE
[+]

Az East Japan Railways a múlt héten jelentette be, hogy JRE Robotics Station néven létrehoztak egy vállalatot, melynek feladata olyan robotok, robotrendszerek tervezése, melyek különféle módon segítik az utasokat: pl. tájékoztatással, vagy éppen csomagszállítással (ez utóbbit elsősorban a fogyatékkal élők, mozgáskorlátozottak számára vezetnék be). Olyan gépeket is terveznek, melyek takarítanak, illetve rendezkednek az állomás területén.

JRE

Emellett külön kategóriát képeznek a biztonsági robotok, melyek például eredményesen detektálhatják az áruházi tolvajokat – ez utóbbiakat máshol is be kívánják vetni, mivel a vasúttársaság a fő tevékenysége mellett szállodákat és bevásárlóközpontokat is üzemeltet szerte a országban.

JRE

A koncepció szerint a robotok több nyelven lesznek képesek kommunikálni, illetve érteni.

Jelenleg még csak a koncepció fő elemei világosak, azt nem tudni, hogy a robotszemélyzet első tagjai mikor állnak munkába.

Azóta történt

Előzmények

  • A Kuka Robotics már az otthon használható robotokon dolgozik?

    Az új tulajdonos, a Midea ötlete, hogy ne csak az ipari felhasználás területeit fedje le a robotizálás terén sikeres vállalat.

  • MI és a Robot

    A kiállítás rendezői arra akarják felhívni a figyelmet, hogy a mesterséges intelligencia és a robotika exponenciális sebességű fejlődése teljesen meg fogja változtatni a mindennapjainkat.

  • Robot készíti a hamburgert

    A hamburger finom, de a hús forgatása nem a legizgalmasabb feladat. Egy új robot átveszi ezt a munkát az embertől.

  • A robotok kora még csak most jön

    Rövid időn belül extrém növekedés várható az értékesített robotok piacán, amely a high-tech fejlesztéseket mindennapivá teszi.