2007. január 30.

A Windows XP megjelenése után több mint öt évvel a Microsoft piacra dobja új operációs rendszerét, a Windows Vistát. Ugyanezen a napon került a boltokba az irodai programcsomag új verziója is, az Office 2007.

A Windows Vistát a megjelenés napján bemutató cikkünk itt olvasható.

Azóta történt

  • 2001. február 5.

    A Microsoft bejelenti, hogy a következő irodai csomag, az Office 10 for Windows hivatalos neve Office XP lesz, a következő operációs rendszert pedig Windows XP-nek fogják hívni (az XP az experience – élmény – szó rövidítése).

  • 1983. május 2.

    A Microsoft a Word alkalmazás első változatának bejelentésével egy időben vezette be a grafikus felületű program kezelésének megkönnyítésére kialakított első egerét, a Microsoft Mouse-t is. A kétgombos, viszonylag primitív eszközből közel 100 ezer darabot gyártottak, de csak körülbelül ötezret tudtak belőle eladni, míg 1985-ben piacra nem dobták az egér jelentősen átalakított változatát.

Előzmények

  • 2007. január 29.

    A Microsoft New Yorkban egy grandiózus bemutatón bejelenti, hogy megkezdi új operációs rendszere, a Windows Vista és az Office 2007 globális forgalmazását. A Vista a redmondi szoftvervállalat leghosszabb ideig fejlesztett Windowsa: több mint öt éven át készült.

  • 1982. január 22.

    A Microsoft és az Apple Computer megállapodnak arról, hogy a Microsoft egy irodai csomagot fejleszt a Macintosh számára – ennek eredményeképp jött létre többek között a Multiplan táblázatkezelő. Az egyezség szerint a redmondi cég 1984. január 1-jéig hasonló szoftvert nem dobhatott piacra.

  • Microsoft: „a Vista kevésbé jó termék”

    Egy vállalat életében vannak jobb és rosszabb termékek, a Vista nem annyira jó – mondta a cég egyik vezetője.

  • Leteszteltük a Windows 7 első bétáját!

    A kifejezetten nagy érdeklődéssel fogadott operációs rendszer béta-verziójának kimerítő részletességű tesztje.