Itt a hetes Novell GroupWise

Két hónappal a világpremier után a Novell tegnap Magyarországon is bemutatta fő csoportmunka termékének legújabb változatát, a GroupWise 7 magyar nyelvű verzióját. Ez a szoftverrendszer a kommunikációt egyetlen helyre, az ún. univerzális postafiókba koncentrálja, ugyanis itt gyűjti össze az összes üzenetet, határidőnapló-bejegyzést és dokumentuminformációt jól áttekinthető és kezelhető formában.

Szolgáltatásdömping a hetesben

A termék legfontosabb szolgáltatásai a következők: e-mail, naptár és ütemezés, feladatkezelés, dokumentumkezelés, munkafolyamat-támogatás, azonnali üzenetküldés, párbeszédek kezelése, internetes publikálás, webes és vezeték nélküli hozzáférés. A natív Outlook-támogatás, a nagyobb gyártók termékeit felölelő PDA-integráció, a kliensprogrammal integrált vállalati azonnali üzenetküldő szolgáltatás és a továbbfejlesztett API-k mind a megnövekedett igényeket hivatottak kiszolgálni.

Én vagyok a biztonságosabb!

A vállalati kommunikáció folyamataiban a biztonság egyre kiemeltebb szerepet tölt be, hiszen egy gazdasági szervezet kritikus fontosságú, nem publikus adatainak 90 százaléka érhető el kommunikációs és csoportmunkarendszeren keresztül. Az ICSA Labs vizsgálatai azt is kimutatták, hogy a vírusok 88 százaléka terjed e-mailen keresztül, és számuk 4 év múlva várhatóan több mint négyszeresére nő. A Novell csoportmunkaeszköze egy bevált, nagyon megbízható architektúrára épül, a partnertermékekkel integrált működése során felismeri és eltávolítja a vírusokat, még mielőtt azok hatással lennének az üzletmenetre és a hatékonyságra. A CERT.org 2005. júliusi felmérése szerint a főbb versenytársaknál 357 (Microsoft Outlook/Exchange), illetve 72 (Lotus Notes/Domino) sebezhetőséget regisztráltak, míg a GroupWise rendszerében mindössze 9-et tudtak kimutatni.

Nem csak szép, alkalmazkodó is

A GroupWise 7 több operációs rendszeren (NetWare, Windows, SUSE Linux) is használható, és folyamatos, új fejlesztésekkel biztosítják a felhasználók termelékenységének növekedését. Az elérhető legmagasabb fokú biztonság, megújult kezelőfelület, 3 dimenziós érzetet keltő új ikonok, továbbfejlesztett Microsoft Outlook-támogatás valamint a GroupWise futtatásához szükséges SUSE Linux Enterprise Server-licenc biztosítja, hogy az ügyfelek kisebb költségekkel és nagyobb termelékenységgel működhessenek. A kliensprogramok széles skáláját találjuk a termékben: WebAccess böngészőalapú hozzáférést, Windows-, Linux-, Macintosh-klienseket és Outlook-, illetve Evolution-illesztőmodulokat kap a felhasználó úgy, hogy az árak és a licencelési feltételek nem változtak.

„A GroupWise 7 új funkcióinak és az általunk kínált verzió- és termékváltási eszközöknek, valamint az ezt ösztönző kereskedelmi kezdeményezéseknek köszönhetően meggyőződésünk, hogy ez az ideális csoportmunka-megoldás” – mondta Hargitai Zsolt, a Novell Magyarország rendszermérnöke. „Az ügyfelek gyakran aggódnak, hogy napi üzletvitelüket meg kell szakítaniuk, ha váltani akarnak egy új csoportmunkaszoftverre. A GroupWise 7 segítségével azonban más csoportmunka-környezetekből történő áttérés nagyon egyszerű, mind műszaki, mind pénzügyi értelemben”– tette hozzá Hargitai.

Azóta történt

Előzmények