Júliustól ingyenesen hívható a kormányzat IP-telefonon

A magyarorszag.hu kormányzati weboldalon tegnap jelent meg a hír, hogy júliustól a helyi tarifával hívható 189-es vonalas telefonszám mellett ingyenesen, internetalapú hanghívással is tájékozódhatnak az állampolgárok az őket érintő ügyekben a Kormányzati Ügyféltájékoztató Központnál. A híváshoz internetkapcsolattal felszerelt számítógépre, hangkártyára, Adobe Flash Player 8-ra, fejhallgatóra és mikrofonra van szükség.

Az internetes hanghívás az Ügyfélvonal oldalon érhető el, a szolgáltatás Windows XP, Mac és Linux rendszert használó gépeken is működik.

ip-telefon

A tanácsadás szerint az első hívás előtt érdemes beállítani a mikrofon optimális hangerejét, ezt a szolgáltatás „Hangteszt” gombjára kattintva vagy a számítógép hangerő-beállításainak menüjében lehet elvégezni. A hangteszt során célszerű a Flash ablakban a hangerőt a legmagasabbra állítani, majd a számítógép hangszabályozó menüjében ehhez igazítani az ideális mikrofonhangerőt. A tesztek szerint a Microfone Boost/Mikrofon erősítése funkciót érdemes kikapcsolni.

Az IP-alapú hanghívás az Ügyfélvonal oldalon a „Hívja interneten a 189-et!” gombra kattintva érhető el. A hangteszt után a „Hívom a 189-et” gomb megnyomásával indítható a hívás. Az európai uniós követelményeknek megfelelően az Ügyfélvonal felkészült a külföldi állampolgárok tájékoztatására is, ezért a hívás után a szolgáltatásban megjelenő számlap nyomógombjaival lehet választani a további lehetőségek közül, melyeket a tájékoztató részletesen fel is sorol.

Azóta történt

Előzmények