Interjú a guruval: Bruce Schneier válaszol

Az idei Hacktivityre felfigyelt a világsajtó: a most először külföldi előadókat és nézőket is felvonultató budapesti hackerkonferencia híre az AFP és a Hszinhua hírügynökségek, valamint az al-Dzsazíra arab hírcsatorna tudósításainak köszönhetően bejárta a világot. A rendezvényen két olyan szakember is tartott előadást, akit az olvasók a fórumainkból ismerhetnek: csabika25 a webkettő biztonsági kihívásairól, domi007 pedig az öltönyös hackelésről beszélt.

Ám az idén részt vett a rendezvényen egy még náluk is nagyobb sztár: Bruce Schneier, a világ egyik legismertebb IT-biztonsági guruja. Videós kommandónknak néhány percet sikerült lopnia a legendás szakértő életéből, és egy félreeső helyiségben elkészítenie ezt a bájos interjút, amelyben a nyílt forráskódú szoftverek biztonságáról, a privát szféráról alkotott elképzeléseink átalakulásáról és a jelszavakról kérdezzük.

A kötetet, melyet Schneier a felvételen az IT café-nak dedikál – a HVG gondozásában megjelent Schneier a biztonságról egyik példányát –, a Hacktivity nyereményjátékának egyik győztese kapta meg, és – ahogy Endre mondta –: „nagyon örült neki”.

Azóta történt

  • Hogyan hackeljünk okostelefonnal?

    Az idei Hacktivity legfiatalabb előadójával beszélgettünk, aki a Logouton posztolt cikkeivel hívta fel magára a szakma figyelmét. Élőben bemutatta nekünk, hogy működik a „hacker-svájcibicska”.

Előzmények