Ingyen megtekinthető a Codegirl

Három hónapon keresztül kíséri a Codegirl című film azt az ötezer lányt, akik hatvan országból vállalkoztak a programozói versenyre, melynek célja, hogy lokális problémákra keressenek válaszokat egy alkalmazás segítségével. A filmet a YouTube-on tették közzé, és november ötödikéig szabadon megtekinthető. Ezután kerül majd a mozikba az alkotás Amerikában.

A nők arányát növelni kell a számítógépes tudományok és a techcégek vezetőségében, véli a YouTube vezetője, Susan Wojcicki. A Codegirl a Made with Code projektet dolgozza fel, ami 50 millió dolláros összdíjazással kíván perspektívát mutatni, illetve hosszú távon javítani a nemek arányát az iparágban. A nyertesek 10 000 dolláros pénzdíjat és támogatást kaphatnak munkájuk sikeréhez.

Magyarországon a BME szervez évek óta nyílt napot kifejezetten hölgyek számára, idén a Villamosmérnöki és Informatikai Kar várta a műszaki érdeklődésű fiatalokat. Bár hazánkban is alacsony a nők aránya az informatikában, akadnak azért kiemelkedő tehetségek itthon is: A First LEGO League robotikai versenyen a Skool vezetésével nyolc magyar lány jutott regionális döntőbe pályamunkájával.

Azóta történt

Előzmények