Ismét nyitva a VISZ Programozó Tábor

A VISZ szervezésében indított tábor helyszíne a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME), amellyel a szövetség 2013-ban írt alá stratégiai partnerségi egyezményt. A megállapodás keretében a Villamosmérnöki és Informatikai Kar hallgatóinak a hazai nagyvállalatok informatikai vezetői tartottak előadásokat a vállalati informatikai szervezetek kihívásairól, valamint azokról a feladatokról, melyek a hallgatókra munkába állásuk után várnak. Mivel a VISZ kiemelt feladatának tartja az utánpótlásképzés időben történő elkezdését, az idei évtől elindította a Programozó Tábor sorozatot, amelynek keretében a legkisebbek tanulhatják meg a programozás alapjait.

A táborok szakmai hátterét, valamint a helyszínt aVISZ és a BME közti együttműködés keretében a Villamosmérnöki és Informatikai Kar, illetve a kar oktatói biztosítják.

A VISZ táborában olyan tananyagot és módszereket alkalmaznak, amivel a gyerekek játszva tanulnak, megismerhetik a kódírás alapjait, ráadásul azonnal gyakorlatba is átültethetik a tanultakat, például egyszerű robotok programozásával. Az oktatók olyan gyakorlati feladatokat állítanak össze, melyek közel állnak a 8-14 éves korosztály világához, de segítenek elsajátítani az algoritmikus gondolkodás alapjait. A hatékony munkát segíti, hogy az oktatók kis csoportban foglalkoznak a gyerekekkel, így mindenkire megfelelő figyelem jut.

A helyszín: Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem I épület, Magyar tudósok körútja 2.

Időpont: 2015. október 26-30.

Azóta történt

Előzmények