Indiai appokkal harcol a Google

Nem fizették a díjakat, ezért rengeteg indiai appot törölt a Google.

Egy indiai startupokat képviselő csoport már India trösztellenes hatóságától versenyellenességre hivatkozva kéri, hogy kötelezze a Google-t az irányelvek megszegése miatt a Play Áruházból törölt appok visszaállítására.

Nagy a felháborodás és a csatározás a két fél között, amiért a Google több mint 100 indiai appot törölt (igen népszerűeket is), mivel azok nem fizetik a szolgáltatási díjakat. Akkor sem, amikor a Google in-app fizetési szolgáltatásától eltérő opciót használnak.

A helyi versenyhatóság már egy 2022-es ügy kapcsán is vizsgálódik hónapok óta, a Google és az alternatív fizetési rendszerek kapcsán. A Google tagadja, hogy bármi helytelent tett volna.

Az érintett indiai cégek évek óta vitában állnak a Google-lel, kritizálják annak gyakorlatait. A Google azt mondja, megfelelnek az előírásoknak, a 11-26 százalékos díjakat pedig azért kérik, hogy tudják fejleszteni és támogatni az Androidot és a Play Áruházat.

India IT-miniszterét is zavarják a történtek, amik szerinte nem elfogadhatóak, és a jelentések szerint ők is írnak a Google-nek, hogy állítsák vissza az appokat, fenntartható, hosszú távú megoldást keresve.

Előzmények