Állami tulajdonba került az IdomSoft

Közel 4 hónapos folyamat zárult le a napokban, melynek eredményeként 2013. március 1-től az IdomSoft Zrt. száz százalékos állami tulajdonba került. A kormány tavaly november 6-án hozott határozatot arról, hogy az infokommunikációs tevékenység egységesítését célzó törekvései részeként felvásárolná az állami informatikai rendszereket fejlesztő és működtető céget.

Az IdomSoft 2001 óta több mint ötven - a közigazgatás alapműködését meghatározó, az állampolgároknak is szolgáltatásokat nyújtó - informatikai rendszert fejlesztett, tevékenysége döntő részét a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatala (KEKKH) számára nyújtott informatikai szolgáltatások teszik ki.

A NISZ közleménye szerint a felvásárlás révén az állami tulajdonban lévő NISZ Zrt. szakmai felügyeletébe kerül azoknak a nemzetbiztonságilag is fontos, állami feladatokat ellátó informatikai rendszereknek az üzemeltetése és továbbfejlesztése, amelyek megszerzésével biztosítható a nemzeti adatvagyonra vonatkozó törvényi előírások teljesítése.

  • Kapcsolódó cégek:
  • NISZ

Azóta történt

Előzmények