Házhoz jön az ATM

A varsói Idea Bank egy nagyszabású akcióba kezdett, melynek a reklámon túl az a célja, hogy azok a cégvezetők, akik napi készpénzes bevételeiket biztonságban akarják tudni, ám nincs idejük, lehetőségük, kedvük elmenni egy bankig, egy okostelefonos alkalmazással magukhoz rendeljenek egy, a bank által üzemeltetett, autóba szerelt ATM-et, és így adják le a pénzt. A cégtulajdonosok a folyamatot automatizálhatják is, ha beállítják az alkalmazásban, hogy az autó mikor érkezzék meg naponta.

A Mobilny Wpłatomat (kb.: mobilfizetés) nevű projekt csak a lengyel főváros területén működik, az okostelefonos alkalmazás ingyenes, csakúgy, mint a tranzakció, amiért nem számítanak fel külön díjat, de a hordozható ATM-et csak befizetésre lehet használni. A szolgáltatás már a tesztfázis vége felé jár, és a bank tervezi, hogy más városokban is elindítják.

Külön érdekesség, hogy az Idea Bank a mozgó trezort tartalmazó flotta szerepére a BMW i3s elektromos városi autót választotta – ami szintén jó húzás, hiszen a marketingben a környezetbarátság is szerepet kaphat.

Azóta történt

Előzmények