XAPT-IBM együttműködés a hatékonyabb vállalatirányításért

Az egy évtizede együttműködő cégek közölték, hogy a korábban kizárólag rendszerintegrációs célú hardver-, illetve az ahhoz kapcsolódó szoftvermenedzsment megoldásokat felölelő partneri viszony után most az IBM vállalatirányítást támogató szoftveres megoldásaival kapcsolatban kötött partneri megállapodást a két vállalat. Az XAPT erre a megállapodásra alapozva új, önálló üzletágat hozott létre Információ Menedzsment néven, amelynek vezetője Vancsisin László.

Az XAPT kompetenciájába tartozik az IBM Cognos integrált üzleti-intelligencia és tervezési megoldás platformja, amely a nagyvállalatok mellett a hazai és regionális kkv-k számára is megoldásokat kínál a vállalati teljesítménymenedzsment területén. A Cognos platformon belül az IBM Cognos Express rendszer tartalmazza a valamennyi alapvető jelentési, elemzési, eszközkészleti, üzleti- és pénzügyi tervezési és előrejelzési képességet, amelyre a szervezeteknek szükségük lehet. Az IBM megoldása lehetőséget nyújt a döntéshozók és menedzserek számára, hogy az általuk jelenleg használt, széles körben elterjedt személyes használatú okostelefonokon és táblagépeken is azonnal hozzáférhessenek a vállalati döntéshozatalban szükséges minden információhoz.

Az XAPT Dynamics Enterprise Capture nevű automatizált üzleti tartalom és folyamatmenedzsment megoldása az IBM DataCap programra épül, amely gyakorlatilag bármilyen lapolvasóhoz illeszthető, így az üzleti dokumentumok valamennyi fontos adata automatizáltan rögzítésre kerül, és kézi adatbevitel nélkül, ellenőrzött szabályrendszer működésével eljut a központi vállalatirányítási, ügyviteli rendszerbe.

Előzmények