A rák elleni harcba is beszáll Watson

Kiemelten fontos területen próbálja bizonyítani az IBM Watson nevű kognitív számítási technológiájának létjogosultságát és hatékonyságát. A vállalat együttműködése a New York Genome Centerrel a Watson első bevetése a genetikai kutatás területén. A technológiát eddig elsősorban a pénzügyi szektorban és a gyógyszeriparban próbálták integrálni a mindenappi munkavégzésbe, de a projektek többsége még mindig fejlesztési és tesztelési fázisban van.

A megállapodás értelmében a két fél együtt próbál gyógymódot találni a glioblasztóma nevű, igen agresszív agydaganatra, továbbá DNS-alapú eljárásokat kialakítani a Watson segítségével úgy, hogy a rendszer megpróbál egy jól használható adatbázist létrehozni a rendelkezésre álló orvosi feljegyzésekből, tanulmányokból és naplókból. Az IBM egyúttal a Watson algoritmusait is finomítani szeretné a tapasztalatok alapján.

  • Kapcsolódó cégek:
  • IBM

Azóta történt

  • Az IBM bedobja a közösbe a Watsont

    Az IBM bejelentette, hogy elindítja felhőalapú Watson Analytics szolgáltatását, amely emberi nyelven kommunikál. Az alapfunkciókat ingyen kínálja majd a cég.

Előzmények