IBM Digital Delta: big data az árvízvédelem szolgálatában

Hollandia az egyik legveszélyeztetettebb ország, ha árvizekről van szó. A lakosság 66 százaléka él veszélyeztetett területen, és a hollandok évente 7 milliárd eurót költenek védművek építésére, fejlesztésére és karbantartására. Éppen ezért nem meglepő, hogy minden új technológiát hajlamosak kipróbálni, ha az számottevő segítséget nyújthat nekik ebben a munkában.

A Digital Delta programot az IBM, a holland Vízügyi Minisztérium, a Delflandi Vízügyi Igazgatóság, a Deltares Tudományintézet és a Delfti Egyetem hozta létre azzal a céllal, hogy a korábbinál fejlettebb adatgyűjtő, elemző és ellenőrző rendszereket hozzanak létre. A Digital Delta segítségével a hatóságok és szakértők az eddiginél több, részletesebb és pontosabb információra alapozva hozhatnak döntéseket, és az árvízvédelem mellett a rendszert olyan feladatokban is hathatós segítség lehet, mint a vízminőség-elemzés, a szélsőséges időjárás hatásainak modellezése, vagy víztározással és elvezetéssel kapcsolatos döntések meghozatala. A rendszer által gyűjtött és menedzselt adatok azonnal megoszthatók a szervezetek és hivatalok között, a vizuális adatmegjelenítés és a különböző elemzési lehetőségek nagyban segítik majd a vízügyi szakemberek munkáját.

A HydroLogic kutatócsoport a Delflandi Vízügyi Igazgatósággal együttműködve egy méretezhető, korai áradásra figyelmeztető módszert fejleszt ki, amely integrálja a valós idejű mérési adatokat és az időjárási, vízrendszer-szimulációs modelleket.


[+]

 

  • Kapcsolódó cégek:
  • IBM

Azóta történt

Előzmények