HP-disztribútor lett az Avnet Magyarországon

Az Avnet Technology Solutions Kft. 2010 végén disztribúciós szerződést írt alá a Hewlett-Packard Magyarország Kft.-vel. A két vállalat kapcsolata Európában és Amerikában egészen 1978-ig nyúlik vissza, így az együttműködés a magyarországi divízióval nem érte váratlanul a piacot.

Az Avnet és a HP egyaránt bízik a 2 éve tartó válság utáni fellendülésben – amire bizonyíték a piac mozgolódása, a pályázatok kiírása – és abban, hogy az utóbbi időben a kis- és középvállalatok felé tolódó beruházások mellett újból megjelennek a nagyvállalati ügyfelek. A megváltozott piaci helyzetre a HP akvizíciókkal reagált, aminek következtében erősíteni tudták a nagyvállalati portfóliót, főként az adattárolási és szerverpiacon, ahol még van növekedési potenciál.

HP storage„Az Avnet új HP-divíziójának célja, hogy minél több viszonteladó céget meggyőzzünk a szakértői hátterünkkel, szakmai támogatásunkkal, pénzügyi stabilitásunkkal. Rövid időn belül szeretnénk növelni a HP ügyfélbázisát és a sajátunkat” – mondta Harmati Géza, az Avnet HP-üzletágának vezetője.

A kibővült portfólió értékesítése további csatornákat igényelt, így a szerződés keretében az Avnet itthon is elindíthatta a HP termékekkel foglalkozó divízióját, ezzel teljes jogú nagykereskedőjévé vált a Hewlett-Packard szerver- és storage-termékcsaládjának. A gyártó az Avnettel karöltve a partnerhálózat bővítését tűztek ki célul, az új viszonteladók és partnerek toborzása, kiszolgálása napirenden van. Az együttműködés létrejöttének egyrészt az volt a feltétele, hogy a viszonteladók egy tapasztalt és hozzáértő partnertől vásárolhassanak, másrészt egy olyan stabil pénzügyi háttérrel rendelkező vállalat álljon az együttműködés mögött, amelyik az értéknövelt szolgáltatások terén is megfelel az elvárásoknak. Az értéknövelt szolgáltatások (raktárkészlet, műszaki támogatás, tervezés, konfigurálás, oktatás, marketing, demóeszközök, ügyfélgenerálás, személyre szabott ajánlat. logisztika, részlet, lízing stb) különösen kiemelt helyen szerepelnek a nagyberuházások során, amivel az Avnetnek sokéves tapasztalata van és az egyes gyártókkal – így a HP-vel is – a cégen belül dedikált csoportok foglalkoznak.

„Az Avnet Európa szinte valamennyi országában együtt dolgozik a HP-val, ezt az együttműködést terjesztettük most ki Magyarországra. Az Avnet nagyvállalati megoldások terén szerzett tapasztalata, valamint a hagyományosan magas színvonalú értéknövelt szolgáltatásai egyértelművé tették azt, hogy a HP a piac egy ilyen meghatározó szereplőjével partnerségben dolgozzon” – mondta Mohai Gábor, HP Magyarország nagyvállalati terméküzletágának vezetője.

Azóta történt

  • HP-bomba: licencelik a WebOS-t

    Leo Apotheker meglepte a szakembereket és az újságírókat: már-már úgy tűnik, a mobilos piacon szoftveres téren is terjeszkedne a vállalat.

  • Megkezdődött az Itanium-per

    A HP nem nyugszik bele, hogy az Oracle kihátrált a platform mögül. Az Oracle viszont tudja, hogy annak napjai meg vannak számlálva.

Előzmények