A HP felvásárolja a 3Com-ot

A két vállalat tegnap bejelentette, hogy sikerült megegyezniük, így a világ legnagyobb számítógépgyártója, a HP 2,7 milliárd dollárért felvásárolja a hálózati eszközökkel foglalkozó 3Com-ot.

Az akvizíció célja, hasonlóan az elmúlt időszak ilyen típusú egyesüléseihez, hogy a HP bővítse portfólióját, s a betagozódó 3Com által megerősített üzletág sikeresen vegye fel a versenyt a hálózati szegmensben vezető Cisco Systemsszel. A HP ezek után sokkal nagyobb súllyal tud megjelenni például a hatalmas kínai piacon, ahol a 3Com termékei igen népszerűek (a legutóbbi negyedévben 250,5 millió dolláros bevételt értek el, s ennek felét Kínában). Dave Donatelli, a HP vállalati szerverekért és hálózati termékekért felelős vezetője azt nyilatkozta a bejelentés után, hogy általános piaci szempontokból is fontos ez a lépés, mivel a Cisco túl nagy súllyal van jelen ebben a szegmensben.

A 3Com tulajdonosai 53 százalékos felárat kapnak: 7,9 dollárt részvényenként. A vállalati tanácsok jóváhagyták a lépést, s az egyesülés a szokásos adminisztratív lépések megtétele után valószínűleg 2010 első felében fejeződik be.

A HP bevétele ugyan nyolc százalékkal kevesebb lett az elmúlt gazdasági negyedévben (30,8 milliárd dollár), mint az előző év azonos időszakában, ám ez a csökkenés kevesebb, mint amire az elemzők számítottak, így a cégvezetők bizakodva tekintenek előre.

  • Kapcsolódó cégek:
  • 3Com
  • HP

Azóta történt

Előzmények