Hírportált indított az InfoRádió

A mai napon internetes hírportált indított az InfoRádió, amely úgy gondolta, hogy érdemes a világhálón is kamatoztatnia munkatársainak a rádiós hírpiacon szerzett többéves tapasztalatát. A politika, a gazdaság, a tudomány és sport világának eseményeiről tájékoztató portál mögött önálló szerkesztőség áll, melynek tagjai korábban a BBC magyar adásánál, a Reuters brit hírügynökségnél és az MTI-nél is megfordultak.

Módos Márton, az InfoRádió ügyvezető igazgatója és a portál főszerkesztője elmondta, hogy a lapot önálló internetes hírforrásnak szánják, amely a hírrádióhoz hasonlóan a tényekre koncentrál, szerkesztőségi véleményt, kommentárt egyáltalán nem közöl. Alighanem ennek tudható be, hogy az oldalon teljes mértékben hiányzik az interaktivitás, nincs szerkesztőségi blog, fórum, és nem adott a hírek olvasói kommentálásának lehetősége sem. A saját anyagok mellett a portál hazai és nemzetközi hírügynökségek híreit és képanyagait is közli, és főoldalán listázza – angol nyelven – a BBC vezető híreit is.

Ezek mellett multimédiás tartalmakat is kínál. Az élő rádióadás és az InfoRádió által korábban bevezetett telerádiós szolgáltatás hanganyagai mellett a portál látogatói meghallgathatják és letölthetik a hírrádió legérdekesebb interjúit, magazinműsorait, illetve Aréna című interjúműsorát is. A hanganyagokat digitális formátumban letölteni kívánó érdeklődők számára külön podcasting csatorna is elérhető, az időszak legfontosabb politikai-társadalmi eseményeit pedig élő videoközvetítésben tervezik bemutatni.