Hazai győzelem a 24 órás programozói versenyen

Vasárnap reggel pontban 9 órakor, a 24 óra lejártával véget ért a IV. BME Nemzetközi 24 órás programozóverseny. Az immár hagyománynak számító rendezvényen összesen hét országból érkezett háromfős csapatok mérték össze programozói képességeiket, kitartásukat, állóképességüket.

Idén a feladat legnagyobb részét egy terepjáró virtuális környezetben való irányítása tette ki. Az autóiparban manapság kulcsfontosságú kérdés az automatikus navigációs rendszerek fejlesztése. A csapatoknak meg kellett oldani az előre generált hegyvidéki környezetben az autónavigálást a megadott pontok között, az úttartást és egyes különleges feladatok megoldását. Minden csapatnak egy videót is kellett készítenie a járművük legemlékezetesebb mutatványaiból, amelyet a többi versenyző közösen értékelt a verseny végén. (Ezek megtekinthetők a http://www.challenge24.org/gallery/ album14 oldalon.)  


A második problémát, egy zenét játszó robotkar irányítását mindössze egy csapatnak sikerült megoldania. A többi feladatot a tíztagú szakmai zsűri bírálta el. A díjakat vasárnap délután az első 15 csapat között osztották ki a rendezők, összesen 10 000 euró értékben. A nyereményeket a támogatók képviselői adták át. A legjobb videók készítői különdíjban részesültek.

Az első helyet, csakúgy mint tavaly, a neting csapat (Blahut György, Kovács Gábor, Szabó Balázs) szerezte meg 5490 ponttal (a megszerezhető 9000-ből). A tavalyi második, a Trial Version (Tringel Mihály, Nagy Gáspár, Ugron Balázs) is megőrizte pozícióját 4326 ponttal; harmadik a svéd Jon Far Bestamma (Kreitz Gunnar, Larsson Jon, Bennedich, Max) 4229 ponttal.

A legjobb tízbe öt külföldi csapat került be. A részletes eredmények megtekinthetők a http://www.challenge24.org/finalresults.html címen.

A rendezvény alatt készült képek, videók, beszámolók elérhetők a következő címen: http://www.challenge24.org/gallery.

Bővebben a versenyről a http://www.challenge24.org címen lehet tájékozódni.

Azóta történt

Előzmények