Graphisoft: a veszteségnek is lehet örülni

Bár a Graphisoft eredménykimutatásának utolsó sora 446 ezer euró veszteséget tartalmaz, a részvényesek mégis elégedettek lehetnek. A cégnél láthatóan jól halad az új stratégia megvalósítása, hiszen az üzemi eredményt harmadával, 1,7 millió euróra sikerült növelni.

Első ránézésre a mínuszos eredménysor miatt ugyan nem sok jót ígér a Graphisoft féléves gyorsjelentése, de a cég valójában komoly sikereket ért el az elmúlt 6 hónapban. Az árbevétel 17 százalékkal, 12,8 millió euróra nőtt, a költségek emelkedése pedig ez alatt maradt, így az üzemi eredmény 33 százalékkal, 1,728 millió euróra emelkedett. Az ArchiCad 9 továbbra is sikeres, és az építőipari kivitelezést támogató IT-megoldások iránt is egyre nagyobb az érdeklődés. Az eredménykimutatás szerinti veszteséget csupán a második negyedévben eladott létesítménygazdálkodási üzletág egyszeri leírása indokolja, amely összesen 2,8 millió euró egyszeri leírást eredményezett.

A cég a második félévre nézve is optimista, hiszen azonfelül, hogy a hagyományos építészeti tervezés üzletága jól teljesít, a kivitelezést támogató divizíója a várakozások felett hoz, pedig a Graphisoft itt az idei évet még csak a befektetés elindítására szánta.

Azóta történt

Előzmények