Gyökeresen átalakul a YouTube

A Google jelenleg látványosan zajló projektje a vállalat szinte összes szolgáltatását átfogó, integráló rendszer, a Google+ terjeszkedése, és ennek egyik fontos eleme, hogy a videómegosztó, a YouTube is szerves része lesz ennek. Az átalakítás egyrészt funkcióbővülésekkel, illetve a Google-szolgáltatások közötti nagyobb átjárhatósággal jár, másrészt ezzel párhuzamosan az egyes elemek új felhasználói felületet is kapnak.

A fentiek mellett a cég fokozatosan igyekszik az anyagilag még mindig nem igazán sikeres YouTube-ot komoly nyereséget termelő vállalkozássá alakítani, ennek jegyében nyitnak a professzionalizálódás felé, vagyis próbálják a webkettes funkciókat profitérdekelt tartalomkészítők kínálatával is kiegészíteni. A nem is oly távoli cél az lenne, hogy a Netflixhez vagy a Huluhoz hasonló fizetős, kölcsönözhető vagy online nézhető, jó minőségű videoanyagokat kínáló platform jöjjön létre.

A kettős célt demonstrálják azok a képernyőfelvételek, melyeket eredetileg egy thaiföldi blog szerzett meg és tett közzé.

YouTube
Nagyításhoz klikk! a képre

A képeken jól látszik a Google+ hatása, mely a közösségi funkciók bővülését mutatja: a trendinek számító, a népszerű, illetve a vélhetően érdekes anyagok kiemelése, a különböző körökbe tartozó ismerősök megosztásainak figyelése, az eddig is meglévő feliratkozások stb. Ezek egy része eddig is megvolt, ám az átalakítás után kiemelődnek a közösségi lehetőségek, illetve könnyebb lesz a használatuk.

A Google egyelőre nem kommentálta a tesztváltozat képeit, de a thai oldal által megadott linken már nem érhető el ez a tartalom.

Azóta történt

Előzmények