A Google Street View autói visszatérnek a magyar utakra

Az újbóli bejárás célja utak, autópályák és városok Google Street View képeinek frissítése a Google Térképen.

A vállalat ma jelentette be, hogy a Google Street View autói idén tavasszal újra fotózni fognak Magyarországon.

A következő hónapokban számos utat járnak be, és az ország több városába, többek között Miskolcra, Egerbe, Debrecenbe, Szolnokra, Nyíregyházára, Békéscsabára, Szentesre, Veszprémbe, Tatabányára, Szombathelyre, Sopronba, Pécsre, Kaposvárra és Szekszárdra is ellátogatnak.

Magyarországon a Google térkép Utcakép szolgáltatása 2013 óta érhető el, azóta a helyi képanyagot rendszeresen frissítik, hogy az a lehető legpontosabban tükrözze a valóságot. Az utcák és utak mellett a Google több magyar város gyalogos zónáit is rögzítette, valamint más, autóval megközelíthetetlen helyeket. Ennek köszönhetően a felhasználók virtuálisan sétálhatnak Pécs vagy Debrecen utcáin. De ellátogathatnak a Balaton partra, az Aggteleki Nemzeti Parkba, vagy kirándulhatnak az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkba is.

A közzétételt megelőzően a képeket egy speciális eljárás alá vetik, amely elhomályosítja az emberek arcát, illetve a rendszámokat, így azok nem lesznek beazonosíthatók, a magánéletükhöz való joguk nem sérül. A Street View lehetőséget kínál a felvételek közzétételét követően is további részletek (egyének, házak, autók, stb.) elhomályosítására, ezt a képek jobb alsó sarkában található „Hiba bejelentése” gombra kattintva lehet igényelni.

A Google Street View autói 2021. március 16-án indulnak el Magyarországon. További információ az Utcaképről, valamint, a frissíteni tervezett magyarországi helyszínekről a következő oldalon található: https://www.google.com/streetview/understand/.

Azóta történt

Előzmények