Élvezetes játékot adott ki a Google az új Óz-filmhez

A Disney új szuperprodukciójához, a március elején a mozikba kerülő új Óz-filmhez (Oz The Great and Powerful) kapcsolódva a Google fejlesztői csapata egy böngészős alkalmazással állt elő, melyben egy játékokkal és virtuális szolgáltatásokkal teli mesevilágot járhatnak be a felhasználók.

Az alapötlet egy kansasi cirkusz megjelenítése, ahol a különböző sátrakban és helyszíneken a nagy varázsló felé haladva a netező többféle szórakozási lehetőséget talál: zenét szerezhet, fényképekkel kísérletezhet, sőt akár filmet is készíthet – természetesen mindezt a filmhez kapcsolódó módon és környezetben.

Habár elsősorban promóciós kampányról van szó, a háttérben a Chrome Experiments csapatának azon törekvése áll, hogy megmutassák: a nyílt webes technológiákkal (pl. WebGL, CSS3, Web Audio, WebRTC) milyen gazdag és hatásos böngészős megjelenítéseket lehet létrehozni.

Kísérleti alkalmazásról van szó, és fontos megjegyezni, hogy egyrészt viszonylag modern, a grafikus megjelenítésben erős gépre van szükség a tökéletes élményhez, illetve – természetesen – a Chrome böngészőre (Androidra és iOS-re is) optimalizálták a szoftvert (próba alapján megerősíthetem, hogy valóban ott működik a legjobban).

Előzmények