Folytatja fogyókúráját a Motorola

A Google tavaly májusban vásárolta fel a Motorola mobil üzletágát 12,5 milliárd dollárért, elsősorban azzal a céllal, hogy az így megszerzett szabadalmakat felhasználhassa a technológiai szektorban tomboló szabadalomsértési perekben. Az akvizíció után augusztusban egy költségcsökkentő intézkedéscsomag keretében 4000 főt bocsátottak el az egykor szebb napokat is látott telefongyártótól, a mostani leépítés pedig a tavaly nyáron megkezdett karcsúsítás folytatása, erősítette meg a Reutersnek a cég.

„Értelemszerűen ez nagyon nehéz az érintett munkavállalók számára, és készek vagyunk minden segítséget megadni, hogy átsegítsük őket ezen a nehéz időszakon” – mondta Niki Fenwick, a vállalat szóvivője.

A Wall Street Journal birtokába jutott az a tájékoztató e-mail, amit a Motorola dolgozói kaptak a cégvezetéstől. „Túl magasak a költségeink, és folyamatosan pénzt veszítünk egy olyan piacon, ahol nem vagyunk versenyképesek.” – áll a levélben.

A Google 2012 decemberében 2,35 milliárd dollárért adta el a Motorola Home (tv set-top box és modem) üzletágát az Arrisnak, és ugyanebben a hónapban dél-koreában elbocsátott 500 embert.

Előzmények