Már 220 országban és területen aktív a Hangouts on Air

Már kétszázhúsz országban és területen használhatják a világ magamutogatói a Google+ közösségi oldal valószínűleg legnagyobb húzóerejének számító szolgáltatását, a Hangouts on Airt. Az online élő közvetítést biztosító funkció hasonló a már ismert Ustream, Livestream, Justin.tv stb. variánsaihoz, ám az egyik legszembetűnőbb különbség, hogy ezt a Google biztosítja és csak azoknak, akik rendelkeznek Google+-fiókkal. Hab a tortán, hogy a felhasználók nemcsak a közösségi oldalon, hanem saját YouTube-oldalukon is közzétehetik élő adásukat, sőt akár be is ágyazhatják azt. Ezen felül a youtube.com/live is a nagyközönség rendelkezésére áll, így a műsorunk egy sokkal nagyobb felhasználóbázist képes elérni. Lényegességében elenyésző, ám mégis említésre méltó az adás közbeni chatelés lehetősége, valamint az aktuális nézőszámot mutató számláló megléte.

Az Obamával is reklámozott megoldás május első napjaiban vált publikussá, a kezdetben negyven ország számára. A fejlesztők már akkor megígérték, hogy ezt a számot belátható időn belül növelni fogják. Matthew Leske, a Google egyik munkatársa a cég közösségi oldalán tett, rövid posztjában jelentette be a napokban, hogy az ígéretüknek eleget tettek: „a Hangouts on Air már 220 ország és terület valamennyi felhasználójának elérhető!" Az érintett országok lakói örülhetnek, de mi még sajnos nem – hiába van már lokalizált Google Mapsünk, Gmailünk és YouTube-unk, a cég elgondolása szerint országunk még nem áll készen az általuk biztosított élő közvetítés nyújtotta örömökre.

Azóta történt

  • Kameramannt kapott a Hangouts on Air

    Az új szolgáltatással már kezelhetjük a nézőinket: eldönthetjük, hogy kik legyen láthatóak a képernyő alján, továbbá tilthatunk is embereket.

  • Nálunk is elérhető a Hangouts on Air

    A mai naptól Magyarországról is használható a Google+ szolgáltatása, amellyel bárki élőben közvetítheti online beszélgetéseit.

Előzmények